Oppgradering til Docsis 3.Se kildebildet

Telia investerer betydelig i å oppgradere nettet, slik at vi kan levere kapasitet og hastighet som kunder trenger. Med denne oppgraderingen får borettslaget og kraftig økning i kapasiteten, bedre stabilitet og alle beboere får vårt nyeste bredbåndsmodem med wifi. Det er ingen behov for å gjøre større inngrep i borettslaget og virksomheten er rask og smidig for alle.

Ønsker du å lese mer om selve oppgraderingen kan du lese dette på Telia sin hjemmeside

https://www.telia.no/borettslag/fremtidens-bredband-borettslag/

Skifte av utstyr og ny kollektiv avtale:

I forbindelse med oppgraderingen av nettet vil det være noe av utstyr som ikke støtter den nye oppgraderingen og må dermed byttes ut. Alle som har en TV -boks II (tidligere kalt for Getboks II) må bytte denne og de vil få tilbud om å bytte til nyeste boks - Telia box. Samme gjelder de som har feilmodem til bredbåndet. De vil kunne få tilsendt utstyr kostnadsfritt i posten. 

Bytte vil foregå ved at Telia sender SMS til alle beboere som må bytte internett modem og/eller TV-boks. Beboere som ønsker å få utstyr tilsendt må besvare SMS'en, så vil det sende ut modem og/eller  TV-boks i posten kostnadsfritt. Ny boks aktiveres ved henting på posten. Send sender ut SMS'en til andre.       Til de som ikke har blitt besvart, vil det bli sendt til Telia -representant hjem for med nødvendig utstyr for å bruke informasjon om dato og tid for når de kommer med utstyr. Det er dessverre ikke mulig for beboere å gjøre endring på tid eller dato for den kostnadsfrie hjelpedagen.

Du kan ikke motta SMS, utstyr som er kompatibelt med oppgraderingen. De trenger ikke å fortelle noe for å få tilgang til det som ligger i den nye kollektive avtalen.

Den nye kollektive avtalen vil bli igangsatt i forkant av oppgraderingen for å sikre at alle beboere har rett utstyr før entreprenøren kommer. Telia varsler alle beboere med brev per post med informasjon om den nye kollektive avtalen.  

Beboerne kan også selv bestille nytt utstyr etter at de har mottatt informasjonsbrevet gjennom en av Telias mange salgskanaler.

Installasjonen:

Telia har eksterne entreprenører som vil gjennomføre installasjonen. Alle beboere blir kontaktet i forkant av den. De som ikke er tilstede ved første installasjon, blir varslet om en ny installasjonsdata. 

Fremdrift:

Entreprenøren vil varsle alle beboere med dato og tid for kontaktbytte inne i leilighetene. Dette varsles ca. 5 dager før, enten med lapp på dør eller i postkassen.